Wie heeft de tijd?

Wie heeft de tijd?

0 292

Zondag 26 maart 2017

Vertrek Hassi el Ahmar 9.30 uur

Aankomst Talsinnt 15.30 uur

Afgelegd: 92 km

.

.

We hebben ons verslapen! We worden pas om 07:45 uur wakker, terwijl we om 08:30 uur volgens afspraak willen vertrekken. Dus, snel snel en om 08:25 uur zijn we klaar. H&H hebben we nog niet gezien. Johan klopt aan de deur en dan doet Hetty in de pyjama open. Volgens haar horloge is het pas half 8 in plaats van half 9. Hoe kan dat? Alle telefoons zeggen half 9. Tja, ook in Marokko is (natuurlijk?) vannacht de zomertijd ingegaan. Maar we hebben geen haast. Ik besluit een slot in de deur te repareren en dan kunnen we op pad.

_dsc7454-small
Een waterplaats in de steenwoestijn

Vandaag volgen we de piste van Hassi El Ahmar naar Talsinnt. Zo nu en dan zien we een paar nomaden, verder woont hier helemaal niemand. Ze vragen of om schoenen of om sigaretten. Een deel van de piste is vreselijk. Stenen richels dwars over het pad. Het lijkt wel of we in een kermis attractie zitten, zo worden we door elkaar geschud.

img_4638-small
Wanneer je wat groen ziet, is er een rivier in de buurt

Gelukkig wordt het pad later zanderiger en kunnen we weer redelijk doorrijden. Inmiddels krijgen we behoorlijke hellingen die leiden naar de rivierbedding, waar nu wel een beetje water in staat. Altijd leuk. Ook het landschap wordt bergachtiger. Een prachtig gebied. De hele dag rijden we tussen de 1400 en 1800 meter hoogte.

img_4632-small
Deze rivier heeft nog wat water. Hoe is de ondergrond?

Aan het eind van de route moet een smalle pas zijn waar maximaal 2,40 m breed langs kan. Voor ons geen probleem, maar de auto van Hetty & Henk is breder!!!

_dsc7485-small
Even de rivierbedding is

Op een gegeven moment gaan we wel een vrij smal pad omhoog, maar dat gaat prima. Het smalle stuk moet nog komen, denken we. Maar gelukkig, met de pas werd waarschijnlijk het smalle pad omhoog bedoeld.

img_4650-small
Internet, nog niet bij iedereen werkt het

Een eindje voor Talsinnt vinden we weer een mooie plek om te overnachten. Zodra het donker is, zien de in de verte de lichtjes van Talsinnt.

Coördinaten Talsinnt N 32.653385  W 3.363852