We mogen weer even sleutelen

We mogen weer even sleutelen

0 452

Zondag 20 maart 2016

Weer: half bewolkt, 19ᵒC

Standplaats: Mazères-sur-Salat

 

Geen reisdag vandaag

 

 

Tijdens de rit door Frankrijk had ik het al gezien. Oliedruppels rechtsvoor bij de compressor. Gisteren was dit al weer wat meer. Dan zit er niets anders op dan toch even te kijken waar dat precies vandaan komt.

DSC_0049 (Small)
we hebben ons beschut opgesteld. Het sleutelen valt voor de buitenwacht niet op

Ik haal het voorfront er voorheen en zie dat de compressor olie lekt door het lager dat door de V-snaar wordt aangedreven. Een nieuw lager hebben we niet bij ons, wel een vervangende pomp. Sinds de luchtproblemen die we hadden op onze Turkije reis in het najaar eind 2014, heb ik van Sjaak een compressor te leen voor het geval dat. Dan zit er niets anders op dan deze te monteren. Hij is wel iets anders van uiterlijk, maar ook deze zou moeten passen.

Om goed bij de compressor te kunnen moet niet alleen het voorfront eraf, maar ook de intercooler. Dan de luchtaansluitingen los maken en de olieleidingen. Vervolgens nog wat bouten en de V-snaar eraf en de compressor kan eruit. Om de aansluitingen te controleren zet ik de reserve er naast. Gelukkig alle aansluitingen zitten op dezelfde plek en we kunnen beginnen met het opbouwen.

IMG_3582 (Small)
de reserve compressor is gemonteerd. Alles werkt prima!

Even na elfen zit de reserve compressor erop en is de intercooler weer op zijn plek. Nu duimen dat de compressor ook doet wat hij moet doen, namelijk lucht pompen in het systeem. Even Moggi starten en we weten het. Gelukkig, de reservecompressor doet het prima. Nogmaals met dank aan Sjaak, die me deze heeft geleend.

DSC_0065 (Small)
Mazères-sur-Salat

We hebben weer een mooie rolverdeling. De dames zitten lekker in het zonnetje terwijl de heren sleutelen. In de middag nemen we een kijkje aan de andere kant van de rivier en doen we een ommetje in het dorpje. Een klein dorpje waar niet veel gebeurd. De bakker heeft zijn winkel definitief gesloten en de lokale kroeg is zelfs niet open. De kerk is wel open en nodigt ons uit om even binnen te kijken. Een eenvoudige katholieke kerk.

DSC_0057 (Small)
ook in Frankrijk is de trek naar de grote stad gaande. Gevolg: vervallen huizen

Dan is het gedaan met het mooie weer en moeten we nog rennen om niet drijfnat thuis te komen. Zware wolken drijven over de Pyreneeën. De besneeuwde toppen zijn niet meer te zien. Dat ziet er niet goed uit. Een lagedruk gebied heeft zich rond de Pyreneeën genesteld en zal ook morgen voor de nodige regen zorgen.