Over ons

Over ons

Mogen wij ons even voorstellen? Wij zijn Bea en Johan Reusen, al 40 jaar samen en trotse ouders van twee zonen Micha en Marco, die inmiddels op eigen benen staan en er voor hebben gezorgd dat we ook twee prachtige dochters Annemiek en Monique erbij hebben. Inmiddels is de familie uitgebreid en zijn we opa en oma van Patrick, Danny, Julie en Doris. We wonen sinds een half jaar op een prachtige plek in Driebergen. Het runnen van een eigen consultancy bureau was onze passie, maar niet de enige. Al zo’n 25 jaar reizen we per camper stad en land af. We zijn verknocht aan rondtrekken en ontdekken en hebben besloten om in de komende jaren een aantal verre reizen te gaan maken.

Ruim 15 jaar geleden heeft Johan de eerste stap gezet tot de oprichting van Aestate, waar hij samen met zijn collega’s zich met veel passie en enthousiasme heeft ingezet voor diverse opdrachtgevers. Inmiddels is Aestate uitgegroeid tot een mooi bedrijf, dat in de markt bekend staat als de adviseur voor huisvestingsstrategie en vastgoed oplossingen, waarbij draagvlak binnen organisaties voor geboden oplossingen  essentieel is. In het voorjaar van 2014 hebben we de aandelen van Aestate verkocht, maar Johan blijft betrokken als associé. Tijdens het reizen is Johan voor zijn klanten natuurlijk via mail en telefoon bereikbaar. En de nodige afspraken maakt hij wanneer we tussendoor weer thuis zijn.

Omdat we verre reizen willen gaan maken, hebben we een passende camper gekocht: een Mercedes Unimog, Moggi genaamd.

Johan en Bea Reusen
Bea en Johan en metgezel moggi

Slechte en/of steile wegen zijn voor Moggi geen probleem.  Na een eerste testreis door Polen, Litouwen en Letland, die de camper glansrijk heeft doorstaan, zijn afgelopen zomer vele technische verbeteringen uitgevoerd. Ook aan de binnenkant hebben we van alles verbeterd: douche geplaatst, klamboe aangebracht, tv geïnstalleerd, kortom het ontbreekt ons aan niets.

Ook de tweede reis, nu naar Turkije, is afgezien van een paar kleine technische probleempjes, goed verlopen. Ook de off-road mogelijkheden hebben we al behoorlijk uitgeprobeerd.

In 2014 jaar zijn we ook nog 4 weken naar Australië geweest. We hebben daar in een huurcamper de oostkust verkend van Sidney naar Cairns. Een reis met prachtige en voor ons onbekende flora en fauna.

Voorjaar 2015 hebben we een rondreis van 2 weken in Andalusië samen met Jacqueline en Hans gemaakt en vervolgens 6 weken door Marokko samen met Ebert in zijn Mercedes-G en 6 stellen in “normale” campers. We hebben veel avontuurlijke weggetjes gereden. Marokko: daar komen we zeker terug en dan écht het Atlas-gebergte en de zandwoestijn ontdekken. Daar hebben we nu al zin in.

Van eind augustus t/m begin oktober 2015 hebben we samen met Dinie en Sjaak (ook in een Unimog) en Ebert (in een Mercedes-G) een rondreis door de Balkanlanden met als einddoel Albanië gemaakt. In deze landen bestaan nog vele off-road mogelijkheden. Echt een super reis en voor herhaling vatbaar.

In het najaar 2015 hebben we weer een camper gehuurd, deze keer in Nieuw Zeeland. Gedurende 2 maanden hebben we zowel het Noorder- als het Zuidereiland bezocht. Wat een prachtige natuur.

In januari/februari 2016 heeft Johan veel tijd besteed aan de nodige reparaties aan Moggi. Standkachel vervangen, verlichting in interieur verbeterd, splitterbak gemaakt en koelsysteem gerepareerd. Veel werk, maar nu staat Moggi dan ook weer startklaar.

Voorjaar 2016 zijn we weer naar Marokko geweest. Daar hebben we o.a. Roos, Willie, Trui en Geert ontmoet, waarmee we een prachtige tocht door de woestijn hebben gemaakt. In de zomer hebben we een prachtige rondreis door Groot-Brittannië gemaakt.  Najaar 2016 zijn we weer naar Australië gegaan. Ditmaal hebben we daar een offroadcamper gehuurd en met name de reis van Perth naar Alice Springs door het rode hart van Australië heeft veel indruk op ons gemaakt. Tijdens deze reis hebben we ons huis in Stokkum verkocht. Een rare situatie om dit op reis te doen.

2017 stond in het kader van verhuizingen. Eerst in februari van Stokkum naar een tijdelijke woning in Overberg en vervolgens in augustus naar Driebergen. Tussendoor zijn we in het voorjaar weer naar Marokko geweest. Nu samen met Henk en Hetty, onderweg hebben we in Spanje Hans en Jacqueline weer ontmoet en in Marokko hebben we ons bij de Carta Rally gevoegd. Roos en Willie hebben met hun team hieraan deelgenomen en na afloop hebben we samen met hen en Koen weer de woestijn verkend.

We kunnen op onze reizen alles wat we willen meenemen, behalve: moeder (vader is helaas begin 2018 overleden), onze kinderen Micha + Annemiek  en Marco + Monique en onze kleinkinderen Patrick, Danny, Julie en Doris. Die gaan we natuurlijk vreselijk missen 🙁 Maar gelukkig bestaat er tegenwoordig mail, skype, wordfeud en niet te vergeten ons mobieltje. Zo kunnen we toch een beetje contact blijven houden.

Hoe ziet ons programma er verder uit?

  • februari – maart 2018: rondreis door Patagonië in een 4×4 huurcamper samen met Jacqueline en Hans
  • augustus 2018 – begin 2019: huidige huis slopen, in een woonunit wonen en een nieuw huis bouwen.

Wordt vervolgd.