Op bezoek bij Hans en Jacqueline

Op bezoek bij Hans en Jacqueline

1 826

Zondag 19 maart 2017

Vertrek Dueñas 8.30 uur

Aankomst La Tiesa 16.30 uur

Afgelegd: 360 km

.

.

Vandaag gaan we onze campervrienden Jacqueline en Hans ontmoeten. Ze hebben ons de coördinaten gemaild van een plek in het Parque Nacional de Monfrague. Volgens Hans kunnen daar wel 1 camper en 2 tractoren staan 🙂

img_4391-small
de vale gier

In dit park komt ook de vale gier voor. Wanneer we zitten te lunchen zien we hele grote vogels zweven op de thermiek. We nemen maar aan dat dit vale gieren zijn. Verderop is er nog een plek waar de gieren te zien zijn.

dsc_0016a-small
de vale gier gespot

Maar het is vandaag zondag en dan zijn alle parkeerplaatsen vol met personenauto’s. Wij passen er dan niet meer bij.

img_4404-small
wie goed kijkt ziet de vale gier hier vliegen

Rond 3 uur komen we in de buurt van onze eindplek. We slaan een kleine zijweg in naar een dorpje. Uiteraard staat er een bord verboden boven 3,5 ton. Wij weten dat Henk en Hetty voor ons rijden. Dus wanneer zij er doorheen gereden zijn, kunnen wij het ook. Smal is het wel tussen de huizen en ook zijn er lage lantaarnpalen. Alles staat nog netjes overeind. Maar het lukt ons net. Ongeveer 10 minuten later komen we bij Jacqueline en Hans aan, maar tot onze verbazing zijn Hetty en Henk er nog niet.

img_4411-small
wordt wel erg smal in het dorpje

Even later komen ze aanrijden, ze zijn niet door het dorpje gereden maar een eindje om. Mazzel dat het bij ons wel goed ging.

We staan op een mooie plek om vogels te spotten. De grote trap (een bontgekleurde vogel van wel een meter hoog) laat zich helaas niet zien. Wel de blauwe kiekendief, de grauwe gors en de torenvalk.

img_4415-small
Hier komt Moggi in verlegenheid met al die mannen

Helaas constateert ik dat Moggi koelvloeistof verliest. Hij gooit het eruit via de dop van het expansievat, waar ook de overloop onder zit. Maar waardoor komt dit? Het is niet veel dat eruit is, het niveau in het expansievat staat nog zo ongeveer op het minimum. Toch geen lekke koppakking? Wanneer er bubbels komen in het vat als je gas geeft zou dat er wel op kunnen duiden.

Als dat waar is, kunnen we niet verder. Morgen eerst naar Caceres naar een Mercedes garage.

Coördinaten La Tiesa N 39.562304  W 5.982631

  • Helen Stolk

    Mooi park, we zijn er ook een paar keer geweest.
    Het blijft tobbi met moggi, maar gelukkig tot nu toe niet ongeneeselijk.
    Helen en Bep