Moggi wil niet voor- of achteruit

Moggi wil niet voor- of achteruit

1 694

Donderdag 6 april 2017

Vertrek Wadi Draa 9.00 uur

Aankomst Militair fort 16.00 uur

Afgelegd: 80 km

 

 

Het komt goed uit dat op de auto van Willie en Roos nog steeds “service” staat. Maar daarover straks meer.

img_5231-small
We hebben een passagier.

Na de zware etappe van gisteren door de bedding van de rivier de Draa gaan we vandaag over de oever verder. Koen en Henk gaan in de auto van Koen eerst het track verkennen dat we vandaag gaan nemen. Gelukkig komen ze met positief bericht terug, want terug is ook zoiets.

dsc_0292-small
Met lef de duinen van Erg Chegaga op

We zijn omringd door de duinen. Ook de bekende rode duinen van Erg Chegaga liggen op nog geen steenworp afstand. Enkelen onder ons kunnen het niet laten en moeten even op de Erg naar boven. Ik rij mee met Koen, maar heb spijt dat ik Moggi niet mee heb genomen.

img_5254-small
Fez Fez, stofwolken waardoor je geen hand voor ogen ziet. Afstand houden dus!

We hebben veel wind vandaag en door de Fez Fez op ons pak rijden we in enorme stofwolken. De track waar we op zouden moeten zitten is niet meer te zien. Zandduinen hebben het pad onzichtbaar gemaakt en op gevoel gaan we er slingerend door heen, waarbij we van tijd tot tijd het pad kwijt raken.

img_5236-small
Op een klein duintje staan we stil. Geen aandrijving meer!

Als we weer eens een duin overgaan blijven we plots bovenop steken. De motor draait, de versnelling is ingeschakeld, maar Moggi gaat niet voor- of achteruit. Een Unimog heeft in de cabine een hendel die je in 3 standen kunt zetten: vooruit, achteruit en neutraal. De verbindingsstang hiervan blijkt in de afstelling wat verlopen te zijn.

img_5240-small
Geen keuze! Sleutelen in de woestijn

Willie trekt ons een stukje van het duin af en dan kunnen we wat gemakkelijker onder de auto komen. In een half uurtje hebben Willie, Koen en Johan het gefikst. De Dove-crème van Bea wordt ingezet als smeermiddel. Vanavond zijn wij aan de beurt om een rondje te geven! Bedankt service-team.

Lac d’Iriqui, een zoutmeer, is veel natter dan vorig jaar. Toen reden we met een gangetje van 80 km met z’n vieren naast elkaar. Nu is het een kwestie van sporen volgen en zelfs dan zak je een beetje weg. Niet stilstaan, maar doorrijden en dan gaat alles goed.

dsc_0308-small
Bijna 100 meter omhoog voor dit panorama

We gaan overnachten bij een oud fortje halverwege een tafelberg. Vorig jaar hebben we daar ook overnacht. Lekker windje en een weids uitzicht. Straks even kijken of de vleermuizen nog steeds in het fort wonen.

dsc_0311-small
Om boven te komen zijn we door een rotsspleet gekropen

Coördinaten Verlaten militair fort N 29.825924  W 6.667616

  • Geert van den Broeck

    Dove Creme als smeermiddel is briljant. Ruikt lekker, je krijgt er schone handen van. Helemaal top.