Langs de zuidkust

Langs de zuidkust

0 503

Woensdag 26 april 2017

Vertrek Tarifa 10.00 uur

Aankomst El Puerto de Santa Maria 13.30 uur

Afgelegd: 140 km

 

 

 

We nemen de weg zo dicht mogelijk bij de kust naar Cadiz. Vlak aan zee schijnt namelijk de zon, landinwaarts hangen donkere wolken. Het eerste deel is een natuurgebied met zandstrand en mooie dennenbossen waarin diverse recreatieparken zijn aangelegd. Heerlijk voor wanneer het echt heet is hier.

img_6209-small
Langs de zuidkust

Bij Barbate stoppen we aan zee om koffie te drinken. In de drooggevallen gebieden zoeken mensen naar schelpdieren. Een man komt naar ons toe om ze te verkopen. Wij hebben geen idee wat het is en hoe je het moet klaarmaken. Zijn plastic zak is echter stuk en hij is blij met een Marokkaans kunststof tasje om de schelpdieren in te doen.

qyug4109-small
Schelpdieren, wat precies en hoe maak je het klaar?

Bij Los Caños de Meca staat een mooie vuurtoren genaamd Torre Trafalgar aan zee. Die willen we wel van dichtbij bekijken. De laatste 2 km loopt het pad via de duinen. Even zitten we in de waan dat we nog in het zuiden van Marokko zijn. Dat pad gaan we toch maar niet doen.

img_6211-small
Gaan we het strand op?

De kust wordt steeds drukker richting Cadiz. Volgebouwd met hotels en appartement en niet te vergeten golfbanen. Via een lange weg over een pier rijden we de stad binnen. In de haven liggen grote cruiseschepen en daardoor lopen er veel toeristen rond. Vanaf hier kun je ook met de veerboot naar de Canarische Eilanden (onthouden voor een volgende reis).

xlio1140-small
een indruk van Cadiz

Cadiz wordt ook wel klein Havana genoemd, omdat het qua ligging veel op de Cubaanse hoofdstad lijkt. De James Bond film Die Another Day die in Cuba speelt, waarin Halle Berry in haar oranje bikini uit de zee komt, is deels hier opgenomen.

Ons is het te toeristisch en de parkeerplaats voor campers aan het einde van de pier ziet er niet uit.

img_1437-small
een binnenplaatsje in El Puerto del Santa Maria

Via een prachtige hoge brug waar zeeschepen onderdoor kunnen verlaten we Cadiz en vinden een goede plek om te overnachten in de haven van El Puerto de Santa Maria.

img_1436-small
een oude traditie, het stierenvechten

Een leuk stadje waar je via een voetgangersbrug snel bent. Dé toeristische attractie is de Plaza de Torres, een arena voor stierengevechten gebouwd in 1880.

 

Coördinatie N 36.598851  W 6.221094