Genieten van Europa

Genieten van Europa

0 501

Maandag/dinsdag 23/24 april 2017

Standplaats Tarifa

Even niet op pad

 

 

.

De Zon schijnt. We besluiten om een paar dagjes niets te doen. Nou ja, bijna niets. We doen de was en maken de camper schoon. De houten vloer in de camper oogt nu tenminste weer bruin in plaats van wit.

img_6199-small
Het water in het zwembad op de camping is nog een beetje te koud

Bea heeft volgens mij een zandallergie ontwikkeld in Marokko. Ze loopt namelijk al 3 weken vreselijk te niezen. Wel 30 keer per dag. Hopelijk wordt dat nu beter.

img_6193-small
Aan de andere kant van de plas ligt Afrika

Marokko is een mooi land, maar als je weer in Europa bent geland dan besef je pas hoe goed we het hier hebben en wat een luxe. Ongekend welke vrijheden wij hebben en hoe gemakkelijk wij ons kunnen en mogen verplaatsen. Voor ons zijn er bijna geen grenzen. Voor velen in Afrika is dit anders.

img_1414-small
De brandstof toevoer van de kachel hapert.

Op de heenweg deed de standkachel het niet zo goed. In een extra aangebracht filter zat een luchtbel waardoor de kachel geen brandstof krijgt en steeds in storing gaat. Nu hebben we mooi de tijd om wat te sleutelen en het filter er tussenuit te halen. Kunnen we tenminste ‘s-avonds de kachel aanzetten wanneer we in koudere regionen komen.

img_6197-small
Dit is de plek voor surfers

De camping ligt op zo’n 200 meter vanaf het strand, aan de noordzijde van de weg tussen Tarifa en Cadiz. Hier schijnt de zon, terwijl in de bergen achter ons zware wolken hangen. Dit nodigt toch uit voor een strandwandeling. Het blijkt de plek voor surfers!

 

img_6190Coördinatie N 36.07831  W 5.680162