Gedocumenteerde vogelspotters

Gedocumenteerde vogelspotters

0 889

Maandag 19 oktober 2015

Weer: bewolkt, 16ᵒC

Vertrek Baylys Beach 10.30 uur, km stand 898

Aankomst Helensville 17.00 uur, km stand 1.070

Afgelegd: 172 km

 

Toen we gisteren op de camping aankwamen hebben we een internettoegang voor 24 uur gekocht. Hiervan hebben we driftig gebruik gemaakt door de verslagen van de afgelopen dagen te plaatsen.

DSC03157 (Small)
mangrove bomen groeien in de rivieren die uitmonden in de fjorden

Het weer laat zich vandaag van alle kanten zien. Dan even de zon, gevolgd door regen of zelfs mist. Gelukkig zitten we droog en kan de kachel van tijd tot tijd ook wel even aan.

DSC03155 (Small)
het landschap aan deze westkust is glooiend met weidevelden en wat bebossing, niet echt spannend

Mogelijk zijn we al een beetje aan het glooiende landschap gewend, maar de oostkust vonden we tot op heden meer boeien dan de westkust, waar we nu zitten.

 

DSC03154 (Small)
Kauri Museum in Matakohe

Op onze trektocht naar het zuiden komen we het Kauri museum tegen. Hier laten ze de geschiedenis van deze bijzondere bomen zien en wat ze in het verleden allemaal van dit hout hebben kunnen maken. Zo werd het hout gebruikt voor de bouw van huizen en boten, maar ook voor kasten en andere meubelstukken. Een prachtige houtsoort die iets weg heeft van mahonie. Nu er nauwelijks nog kauri bomen zijn, is het een beschermde boomsoort.

DSC03153 (Small)
het museum toont de waarde van de kauri boom die is verschoven van toegepast hout naar beschermde houtsoort

In de winkel bij het museum kopen we toch maar even een boek over de vogels die hier in Nieuw Zeeland leven. Nu weten we welke vogel ons gisteren bij de waterval heeft proberen af te leiden. Het was de fantail, wat je kunt vertalen als waaierstaat. Ook weten we welk dier we in Russell op de camping hebben gespot, dit was een weka, een vogel die niet kan vliegen.

DSC03129a (Small)
de fantail (waaierstaart)
DSC03001 (Small)
de weka

 

 

 

 

 

.

Ons eindpunt vandaag is Helensville, een plaatsje met warme bronnen. De camping ligt naast het thermaal bad. Alles ziet er een beetje gedateerd uit en nodigt niet direct uit om er ook te gaan zwemmen. Morgen zakken we af tot onder Auckland en trekken we langs de oostkust naar het zuiden.