De Maori-cultuur heeft bijzondere trekjes

De Maori-cultuur heeft bijzondere trekjes

0 457

Dinsdag 20 oktober 2015

Weer: bewolkt, 16ᵒC

Vertrek Helensville 8.30 uur, km stand 1.070

Aankomst Coromandel 17.30 uur, km stand 1.320

Afgelegd: 250 km

 

Vandaag wisselen we van kust. Onder Auckland gaan we naar de oostelijk gelegen Grote of ook wel genoemd de Stille Oceaan.

DSC03169 (Small)
Auckland gezien vanaf de scenic drive

De trip gaat via de scenic route, een weg over de bergkam, met mooie vergezichten. Althans dat dachten we, maar het weer gooit een beetje roet of beter gezegd regen in het eten. Wij houden het droog, maar of dat ook voor Auckland geldt is de vraag.

DSC03179 (Small)
een houten beeld uit de Maori-cultuur

Aan de scenic route zit het Arataki bezoekers- en educatiecentrum. Hier wordt het verhaal verteld over de oorspronkelijke bewoners van Nieuw Zeeland zowel mens, de Maori, als dier. Je wordt verwelkomd in een gebouw dat voorzien is van een gigantische zuil met uit hout gesneden Maori figuren, het heeft iets weg van een totempaal. Vele vrouwen kunnen hier lyrisch van worden :oops:.

DSC03174 (Small)
wat moet je wel niet denken van deze bank bij het Arataki bezoekers- en educatiecentrum

Langzaam zakken we af naar het op zeeniveau gelegen Auckland, waar we dwars doorheen moeten. Gelukkig is het niet erg druk en verloopt de rit voorspoedig. Bij een AA agentschap (de ANWB) stoppen we nog even om de wegenkaarten van het Zuidereiland op te halen. Het duurt nog wel een aantal dagen voordat we daar zijn, maar dan heb je ze alvast en ondanks gebruik van maps.me en de Garmin zijn ze erg handig.

DSC03195 (Small)
seabird coast met een strand dat bestaat uit schelpen

Vanuit Auckland rijden we langs de baai Firth of Thames. Een weg die nagenoeg geheel direct langs de kust loopt en ons mooie plekjes biedt voor een pauze. Het weer is opgeklaard en de zon laat zich steeds meer zien. Aan de Seabird Coast is een camperplek direct aan zee. We nestelen ons daar even tussen, maar merken dat de wind ons een beetje zeeziek maakt zo schommelt de camper heen en weer. Dat doet ons besluiten om verder te trekken.

IMG_0890 (Small)
een mooie vrije camperplek direct aan de baai Firth of Thames

In het plaatsje Thames bekijken we de winkelstraat. Kleding hoef je hier niet te kopen, die is uit een ander tijdperk. Als overnachtingsplek hebben we de camping bij het vlinderpark in onze gedachten, dat iets verderop ligt. Als we er aan komen blijkt de zaak toch erg gedateerd en we besluiten om nog maar een stuk verder te trekken richting Coromandel. De kust die we nu te zien krijgen is een lust voor het oog.

DSC03201 (Small)
ook de kust vlak bij Coromandel kent mooie vergezichten

Net als Thames is Coromandel een plaatsje gesticht door de goudzoekers. Die zijn er nu niet meer, maar het plaatsje is best aardig. Op weg naar een van de top 10 campings komen we langs een camperplek op een parkeerplaats in het stadje. We hebben alles aan boord en besluiten om hier een nachtje te gaan staan en doen ons te goed aan een pizza in de stad.

IMG_1871
Coromandel ten oosten van Auckland

 

Adres: Coromandel, Woollams Avenue (S 36.758969 E 175.49866)