De boot in?

De boot in?

0 576

Zaterdag 22 april 2017

Vertrek Chefchaouen 9.30 uur

Aankomst Ksar Sghen 13.00 uur

Afgelegd: 125 km

 

 

.

We besluiten om toch maar naar Tanger Med te rijden om te kijken of de veerboten varen. Onderweg is de lucht grauw, soms vallen er een paar druppen regen uit en het begint, hoe dichter we bij de zee konen, steeds harder te waaien.

img_6126-small
In Chefchaouen was het noog zonnig, nu komen er dreigende wolken op ons af

In de veerhaven is het een chaos van geparkeerde campers en personenauto’s. Dat ziet er niet hoopvol uit. Johan loopt nog naar het havengebouw, waar lange rijen voor de loketten staan. Volgens een informatiebord vertrekken er 2 veerboten vandaag, de rest is gecanceld.

img_6127-small
Ook in Marokko regent het wel eens

Wij hebben geen booking. We besluiten om hier niet te blijven, want het stormachtige weer kan nog wel een paar dagen aanhouden. Tegen het verkeer in kunnen we nog net weer het haventerrein verlaten.

img_6130-small
Storm en hoge golven halen de veerboten uit de vaart 🙁

Een paar kilometer verderop vinden we in Ksar Sgher een plek aan zee waar je voor € 4 kunt overnachten. We maken een wandeling in de omgeving. Eerst door een straatje met kleine winkeltjes en daarna lopen we via het strand terug.

img_6137-small
Ksar Sgher

Pal aan het strand staat een ruïne genaamd Coracha. Het wordt gerestaureerd. Tegen het hek staat een kartonnen bouwsel waaruit een man tevoorschijn komt. Ik denk dat het een zwerver is, maar het is een soldaat. We zien meerdere soldaten die de kust in de gaten houden. Waarom? Waarvoor? Vluchtelingen die in bootjes naar Europa willen? Hasjsmokkel? We weten het niet.

img_6146-small
Met deze bootjes ga je echt niet de plas over

We lopen door naar de kleine vissershaven. Is niet meer in gebruik lijkt het. De houten bootjes hebben geen motor en netten of iets dergelijks zien we ook niet. Er liggen ook 3 zodiak boten op de wal waarvan de rubberen zijkanten er in flarden bijhangen en de motoren zijn vernield. Het lijken wel boten waarmee vluchtelingen werden vervoerd?

img_6150-small
Kapotgemaakte zodiacs. Boten gebruikt voor hasj of mensen smokkel?

We staan hier goed en hebben een mooi uitzicht over de zee. Vanuit het raam van de camper zien we wel een paar veerboten varen. Misschien is morgen de storm voorbij.

img_6143-small
Wachten op betere (weer-)tijden

Coördinatie N 35.84554  W 5.561104